Május 13-án került 2. alkalommal megrendezésre Aszódon a II. Galgamenti Térzene és Néptánc Fesztivál.
A Gödöllő Táncegyüttest a XIII. Gyermek és Ifjúsági szólótáncverseny Aranykeszkenős és Aranypaszományos táncosai, valamint a Nagyecsedi Verbunk és csárdás verseny szólistái képviselték.

Sápi-Tóth Sarolta a Közép-magyarországi Folklórszövetség által 2017. októberében megrendezett V. Gyermek- és Ifjúsági Szólótáncversenyen második alkalommal szerezte meg az “Aranykeszkenős táncos” díjat, míg párja Wágner Szilárd az “Arany paszományos táncos” díjat hozhatta el, immár másodszor. Szabadon választott kategóriában Különdíjat nyertek. Bukovinai silladrit láthatnak tőlük.

3. korcsoportban Wágner Melinda és Kerekes Balázs nyertek Aranykeszkenős és Aranypaszományos elismerést. Az V. Gyermek- és Ifjúsági Szólótáncversenyen Nyárádmenti táncokat táncoltak.  A verseny a szarvasi országos megmérettetés válogatója is volt egyben, azonban a döntőbe jutottak névsorát csak a harmadik regionális versenyt követően teszi közzé az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület.

Kiss Bálint Barnabás, Erőss Hajnalka, Ország Emese és Menyhárt Kristóf nagyecsedi táncokat táncolnak.
Kiss Bálint Barnabás a Nagyecsedi verbunk és csárdás versenyen Különdíjat nyert. Ország Emese és párja III. helyezést ért el a második korcsoportban. A versenyen Erőss Hajnalka és Menyhárt Kristóf képviselte a Podmaniczky Alapfokú Művészeti Iskolát, valamint a Gödöllő Táncegyüttest.