Az URBAN VERBUNK a magyar néptáncművészet kiemelkedő szereplője, a legrangosabb hazai és nemzetközi fórumok és sportesemények vendége.

A társulat művészeti igazgatója, Moussa Ahmed a New York Lincoln Center színpadától, a Riói Olimpián keresztül egészen Károly Herceg 70. születésnapjáig képviselte már a magyar kultúrát.

Moussa Ahmed hazánk egyik legelismertebb fiatal táncművésze, munkásságát számos szakmai díj (pl. Harangozó Gyula díjas, Junior príma díjas, Bezerédj díjas táncművész) és több sikeres rekordkísérlet fémjelzi.
A világ leggyorsabb néptáncosa díj birtokosa.

 

DON’T LIE TO THE PLANET

AZ URBAN VERBUNK VIZET VARÁZSOLT

A KISZÁRADT ARAL-TÓBA

Rendhagyó módon a táncművészet kifejezőeszközeivel hívja fel a figyelmet az elsivatagosodás problémájára az URBAN VERBUNK, akik a magyarok közül elsőként forgattak Üzbegisztánban, hogy egy egyedülálló, a nemzetközi nyilvánosságnak is szánt szpottal reflektáljanak a vízhiány globális problémájára.
Az angol nyelvű videoklip az elfogyó víztartalékokra, a bolygó elsivatagosodására, az emiatt kialakuló erdőtüzek és légszennyezettség veszélyeire hívja fel a figyelmet, vagyis hogy mind az utolsó órában vagyunk!

FASHION BARBAR – VÁROSBAN A VIDÉK

A Budapesti Andrássy út és a Budai Váralagút lezárásával, valamint magyar szürke marhákkal forgatott grandiózus, egyedi látványvilágú országimázs építő videó sorozat a  “városban a vidèk” címet viseli, amelyhez egy új zenei hangzás is párosul, a hagyományos és klasszikus értékeket ötvözve a modern trap stílusával.

HAGYOMÁNY ÉS KORSZERŰSÉG – URBAN VERBUNK

Az URBAN VERBUNK a nemzetközi színvonalú produkciók bemutatásán túl a nemzeti népművészet innovációjáért felelős központ is egyben.

A horvát–magyar kultúrdiplomácia jegyében született Hauser X Urban Verbunk országimázs építő videónk, melyben csodálatos fővárosunk, Budapest és a magyar kultúra kerül bemutatásra társulatunk előadásában.

2022-ben az Urban Verbunk a Formule 1 megbízásából Brian Tyler zenéjére készítette el a Hungarian Grand Prix 2022 nyitóceremóniáját.

A 2021-es Labdarúgó Európabajnokságra az UEFA felkérésére készített videót az Urban Verbunk, melynek a foci és a magyar kultúratalálkozásának bemutatása mellett Budapest népszerűsítése is a célja volt.

Az Urban Verbunk két előadását, az Elemek Táncát és a Rózsa Story-t szeretnénk a figyelmükbe ajánlani:

AZ ELEMEK TÁNCA

Tánc a levegőben, tánc tűzön – vízen át!

Különleges műsorukban egyszerre van jelen tűz és víz, föld és levegő ugyanazon a színpadon.
Hogy hogyan lehetséges mindez?
Egy több mint 2500 liter vízzel feltöltött medencével, lángoló padlóval és szikrázó dobverőkkel, közel 350 acélrugó feszítésében egy 40 négyzetméteres trambulinszőnyegen.

RÓZSA STORY

Tradicionális néptánc, gondolatébresztő akrobatikai elemekkel fűszerezve.

Egyedi módon és átütő erővel viszi színpadra Rózsa Sándor életét az Urban Verbunk.
Vérpezsdítő ritmusok, 16 hengeres dinamika és határtalan lendület fémjelzi a társulat előadásait.
Fejjel lefelé lógó gyimesi csángó ropogtatás, eszközös harci táncok, éles kések és láncok.

Az URBAN VERBUNK egy új stílust kíván megteremteni, a táncművészet egy új ágát, amellyel a hétköznapi, felfokozott ingerekkel együtt rezgő emberekre kívánnak hatni.

Az elmúlt években hazánk legnagyobb sztárjai rendszeresen kérik fel együttműködésre az URBAN VERBUNKot.

FASHION BARBAR

COUNTRYSIDE IN THE CITY

Kapcsolat

4 + 8 =

Urban Verbunk

TÓTH JUDIT

MŰVÉSZETI IGAZGATÓ
Urban Verbunk

2100 Gödöllő, Szabadság út 6.

urbanverbunk@urbanverbunk.hu

+36 30 590 8166

Műsorértékesítés

MOUSSA AHMED

MŰVÉSZETI IGAZGATÓ
Urban Verbunk
Harangozó Gyula díjas, Junior Prima díjas táncművész

urbanverbunk@urbanverbunk.hu

+36 30 439 0562

Urban Verbunk

2100 Gödöllő, Szabadság út 6.
(Művészetek Háza)

Útvonalterv