TÖRTÉNET

A magyar folklórkincs széles útjait járjuk, miközben az egyetemes tánckultúra sokszínűsége és változatos kifejezésformái folyamatosan elcsábítanak…
Hagyomány és korszerűség kettőssége foglalkoztat, a tiszta autentikus mozgáskincs olyan színpadi megformálása, amely az utca emberének is újra felkeltheti az érdeklődését:
Ez az URBAN VERBUNK.

KIK VAGYUNK?

Az 1992 óta működő és többszörösen kiválóan minősült Gödöllő Táncegyüttes jelenlegi vezetőiként szeretnénk teret biztosítani a városi fiatalság számára is vonzó, modern, folklór-színpadi művészetnek. Csapatunk a hazai néptáncművészet kiemelkedő szereplője, a legrangosabb hazai és nemzetközi fórumok állandó vendége, hazai és nemzetközi sportesemények vendége. 2017-ben a Fina, Vizes Világbajnokságon, és a Judo VB nyitógáláin is jelen voltunk.

OKTATÁS, UTÁNPÓTLÁS-NEVELÉS, TEHETSÉGGONDOZÁS
…mert a néptánc menő…

Mindenkori kiemelt feladatunk a néptáncos, népzenei kultúra gyerekekkel való megismertetése. 5 csoportban, az óvodás kortól a középiskola 12. osztályáig bezárólag, közel 200 fiatal tartozik közösségünkhöz. Célunk olyan tánc-kultúra és értékközvetítés amelyben a felnövekvő nemzedékek újra és újra megtalálhatják saját gyökereiket és önkifejezési formáikat egyaránt, ahol „a néptánc újra menő” lehet…

HAGYOMÁNY ÉS KORSZERŰSÉG URBAN VERBUNK
…mert mindig menni és mindig maradni kell…

Valljuk, hogy a múlt értékeit hitelt érdemlően csak akkor tudjuk közvetíteni, ha a jövő köntösébe bújtatva alkotjuk meg a saját korunk néptáncát. Kilépve a konvencionalitásból, merünk újat alkotni, ötvözve régit és korszerűt. Célunk, olyan „modernkori hagyományőrzés”, amelyben a régmúlt értékei és a jelen kihívásai békében megférnek egymással, ahol a néptánc kortárs műfaj lehet! Társulatunk szakmailag elismert táncosai a jelenben is lüktető táncos egyéniségek, akik magas szintű tánctechnikai virtuozitással teszik élővé e városi folklórszínház egyedülálló műfaját. E magas színvonalú és komoly létszámot megmozgató utánpótlás bázisra építve alapítottuk meg profi társulatunkat, mely új brand a magyar táncszínházi palettán, ez az: URBAN VERBUNK

MŰVÉSZETI IGAZGATÓK

TÓTH JUDIT & MOUSSA AHMED

… A LÉLEKERŐ …

TÓTH JUDIT – A LÉLEK

 • Az ország legrangosabb táncverenyeinek állandó zsűritagja
 • Pest megye népművészetéért díjas
 • Ki mit tud győztes
 • Örökös aranygyöngyös táncos
 • Első helyezés és arany minősítés több koreográfus versenyen

MOUSSA AHMED – AZ ERŐ

 • A világ leggyorsabb néptáncosa díj birtokosa
 • Harangozó Gyula díjas
 • Junior Príma díjas
 • Bezerédy díjas
 • Szólistaként táncolt a világ legrangosabb rendezvényein és helyszínein.
  Ilyen volt a New York David Kokh Theater, a Riói Olimpia, a Pekingi Parlament, és az angol királyi udvar

UTAZÓ PRODUKCIÓK

TÁNC A LEVEGŐBEN, TÁNC TŰZÖN – VÍZEN ÁT!

ELEMEK TÁNCA

Különleges műsorukban egyszerre van jelen tűz és  víz, föld és  levegő ugyanazon a színpadon.
Egy több mint 2500 liter vízzel feltöltött medencével, lángoló padlóval és szikrázó dobverőkkel, közel 350 acélrugó feszítésében egy 40 négyzetméteres trambulinszőnyegen. … Erdőtűz, özönvíz, légszennyezés, és ipari bányászat. A Föld kizsákmányolásának utolsó óráiban járunk, a figyelmeztető jelek egyre jobban átszövik a bolygó mindennapjait, mi mégsem foglalkozunk vele eleget….
Pedig az ember e 4 elem uralta világban él, így négyféle temperamentummal és érzelmi tulajdonságokkal felruházva.
Tüzesség és higgadtság, szabadságvágy és konformitás, bátorság és félelem… minden embert különböző módon jellemző jegyek és tettek.
Egyben azonban minden ember  megegyezik, hogy  senki sem  élhet e 4 elem nélkül, csakis általuk és bennük.
Ki így, ki úgy…
Mi tüzes ritmusokkal az ereinkben, magasan szárnyalva a levegőben, vagy épp szemben úszva az árral dacolunk jeges hullámokkal, s bízunk benne, hogy lábunk egyszer újra partot ér…

Remélve, hogy még unokáinknak is ugyanígy lesz rá lehetősége…!

Táncolja az Urban Verbunk
Zene: Szitha Miklós
Ének: Paár Julianna, Ferenczy György
Közreműködik: Solymosi Máté, Vizeli Máté,    Bognár András
Díszlet: DecorARTive
Jelmez: Papp Janó
Videógrafika: Höltzl Gergely
Hang, fény: Next Stage Team
Művészeti igazgatók: Tóth Judit – Moussa Ahmed

TRADICIONÁLIS NÉPTÁNC, GONDOLATÉBRESZTŐ AKROBATIKAI ELEMEKKEL FŰSZEREZVE

RÓZSA STORY

Egyedi módon és átütő erővel viszi színpadra Rózsa Sándor életét az Urban Verbunk.

Vérpezsdítő ritmusok, 16 hengeres dinamika és határtalan lendület fémjelzi a társulat előadását. Fejjel lefelé lógó gyimesi csángó ropogtatás, eszközös harci táncok, éles kések és láncok.
Erkel Ferenc kevésbé ismert, megzenésített Szózata is jelentős szerepet kap az előadás történelmi hitelességének kidomborításában.
Mindezt a vizuális élményt még teljesebbé teszi a 7X4 méteres ledfal-animáció, aminek segítségével több százan táncolnak egyszerre a tüzes Hortobágyon.
A képregényként is megrajzolt betyárok egy futurisztikus, mégis hiteles betyárvilágot tárnak a nézők elé.
Az előadás legfőbb célja a magyarság identitásának erősítése és a hagyományos kultúra népszerűsítése.

Koreográfusok, rendezők: Tóth Judit és Moussa Ahmed

KÜLDETÉS

KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS, TÁRSADALMI FELZÁRKÓZTATÁS

A magyar oktatáspolitika egyik legfőbb prioritása a Nemzeti Felzárkóztatási Stratégia szerint:
„… a gyermek … egész életén keresztül képességeinek, tehetségének megfelelő képzésben kell, hogy részesüljön, anélkül, hogy ezt előítéletek, … vagy hátrányos megkülönböztetés befolyásolnák.”

A fenti alapvetés, valamint a társadalmi egyenlőtlenségek számunkra is olyan meghatározó motívum, amire a Parafónia zenekarral közös projektünkben hívtuk fel a figyelmet. Színpadi műsorainkkal és folyamatos képzésekkel is kiemelten foglalkozunk a roma felzárkóztatással, több telephelyen aktív szerepvállalással. Valljuk, hogy a kultúra hídként köt össze generációkat és különböző társadalmi helyzetben lévő embereket. A Roma Felzárkóztatási Stratégia eszközrendszeréhez nagyban kapcsolódunk, melyben hangsúlyos szerepet kap a kulturális eszközökkel ellátott oktatásképzés, és a helyiek (szubszidiaritás) és a civil szervezetek bevonása.

Filozófiánk: Ne csak esetmegbeszélés legyen, hanem konkrét cselekvés!

SZOLGÁLTATÁSAINK

CSAPATÉPÍTÉS

… avagy színpadra lép a cég….

Rendhagyó csapatépítő tréningüket azoknak a nagy multinacionális cégeknek, KKV-knak ajánljuk, akik egyedi és emlékezetes helyzetekkel szeretnék cégük teljesítményét fokozni.

A tánc, mint az önkifejezés legősibb eszköze, valamint a páros forma, ami minden csapat legkisebb bonthatatlan egysége garantáltan szokatlan együttműködési helyzeteket és nem várt sikereket teremt még az egészen összeszokott csapatok esetében is.
A sikerek és kudarcok kezelésének nagymestere, dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is segíti e csapatmunkát, s beszél arról, hogyan viseljük el csapat szinten a kudarcot és hogyan az intézményi sikert. A megrendelő igéyeihez igazodva vállaljuk egy, vagy többnapos csapatépítő tréning teljes körű megszervezését, mely magában foglalja a helyszín, az étkezés, és a program biztosítását is, vagyis a „Vállalati-ti-ti-tát!”

Kapcsolat

7 + 15 =

Urban Verbunk

 

2100 Gödöllő, Szabadság út 6.

urbanverbunk@urbanverbunk.hu

+36 (70) 376 5373

Műsorértékesítés (sales)

 

 

booking@urbanverbunk.com 

+36 (30) 439 0562

Urban Verbunk

2100 Gödöllő, Szabadság út 6.
(Művészetek Háza)

Útvonalterv